Placeholder Image

字幕列表 影片播放

  • This apartment is located in the inner west of Sydney in a suburb called Marrickville,

    這間公寓位於雪梨內西區,一個叫做馬里克維爾(Marrickville)的郊區,

  • known by locals as the Warren because it's a sort of rabbit warren of an area.

    當地人稱之為沃倫(Warren),因為這一區人口很稠密。

  • The apartment is in a three-story walk-up,

    這間公寓位在一座三層、無電梯的大建築中,

  • built in 1960, and the unit is one of 18 in the building.

    建於 1960 年,這間公寓是建築中的 18 間公寓之一。

  • This apartment is 49 square meters.

    這間公寓的面積是 49 平方公尺。

  • The client had a very clear understanding of what they wanted.

    這位客戶非常清楚自己所要的。

  • They wanted to carry the same ambience that was in this place already over to the renovation.

    他們想要將這裡原有的環境氛圍沿用到翻修工程中。

  • However, he needed vast improvements to functionality.

    但是,他需要在功能性上的大幅改良。

  • The client is certainly not interested in reductivism and he will continue to accumulate things, so ample storage was very, very important.

    客戶對於極簡主義完全不感興趣,仍會繼續囤積物品,所以有充分儲物空間是非常重要的。

  • We removed a series of walls that divided the master bedroom from the rest of the apartment,

    我們拆除了隔開主臥室和其他房間的數面牆,

  • and we shifted the sleeping space into what was the old bathroom.

    然後將睡覺的地方移至原先浴室的位置。

  • The old bathroom went into what was the old laundry,

    浴室移至原先洗衣房的位置,

  • and what was the master bedroom became an art studio and a sleeping space for guests.

    而原先的主臥室則改成藝術工作室和客房。

  • By removing the walls, we decided to insert a really large storage pod into the center of the unit.

    移除隔牆後,我們決定在房子中間裝置大型儲物櫃。

  • The new insertions were realized in mirror gold.

    儲物櫃表面是以鏡面金色呈現,

  • The reflective gold is really quite dynamic in that it reflects the light,

    鏡面金可以反射光線得這個特性讓它更為多變,

  • and it amplifies the effect of all of the trees and the plants that the client has dotted around the apartment.

    對於客戶在屋內各處擺放的樹木和植物有放大的作用。

  • Inserting the pod enabled us to demarcate spaces and distribute zones.

    裝置儲物櫃有助於我們劃分和分配空間。

  • And that pod contains all of his clothing, general dump storage, a laundry, art supplies,

    儲物櫃裡裝了他所有的衣服、雜物、洗衣機、藝術用品,

  • and also a niche where he can create art. We used black in the art space niche.

    還有一塊他可以創造藝術的空間。我們將這個藝術空間漆成黑色。

  • It's quite reductive. It doesn't detract from the effect of the mirror gold.

    這個空間相當簡約,鏡面金的效果也沒有因此而失色。

  • It's much easier to keep clean with all of the mess related to the art,

    如此一來,有藝術相關雜物的環境能夠更容易保持整潔,

  • and there's some continuity because the front of the pod is imagined entirely in black.

    而這個空間也具有延續性,因為儲物櫃前方也全部都是黑色的。

  • The sleeping nook is where the original bathroom was, we conduced it to fit in a queen bed.

    臥室是原本的浴室,我們加以改建讓那裡容得下一張大雙人床。

  • The gold panels make the sleeping nook feel like a much larger space than it otherwise would.

    金色的面板使臥室的空間感覺比實際上大得多。

  • The sleeping nook is elevated by two steps,

    臥室的高度也提升了 2 階,

  • so that we can store a pullout bed underneath.

    讓我們可以在下方儲放一張拉床。

  • So that on the other side of the pod, a bed can be pulled out for guests,

    這樣一來,拉床可以從儲物櫃的另一側拉出,供客人使用,

  • and the room can be shut off with the use of a curtain that retracts from the pod.

    客房也能夠被隱藏在儲物櫃中的窗簾隔開。

  • The soft light that emanates from the junction of the storage pod and the wall draws the eye through to the rear of the space.

    牆壁和儲物箱交會處所發出的柔和光線,讓視線延伸至空間邊緣。

  • The client has a desire to have plants in every space within the apartment, and that included in the bathroom.

    客戶希望屋內的每個空間都擺放植物,這包括浴室在內。

  • So we created a small soaker-tub-cum-shower and then a secondary tub, if you like, to house a garden.

    因此我們建造了一個小型浴缸兼淋浴間,然後在旁邊建了所謂的第二浴缸以種植一座小花園。

  • We used a reflective white tile and a white shower curtain to create a very light, airy, and bright space,

    我們使用反光白瓷磚和白色浴簾去營造一個非常通風和明亮的空間,

  • which is offset with the polished gold tapware.

    與拋光的金色水龍頭形成互補。

  • The kitchen has all of the functionality and amenity of a regular kitchen.

    這裡的廚房具有一般廚房的所有功能和器具。

  • However, it's completely concealed.

    但是,他們全部都是隱藏式的。

  • All of the appliances are hidden because it was important that the kitchen be probably the most recessive component within the design.

    隱藏廚具的目的是,因為讓廚房成為這組設計中隱藏性最強的部分是很重要的。

  • There's an under bench integrated fridge, oven, dishwasher, cooktop.

    廚房中有和工作台連接的冰箱、烤箱、洗碗機、灶台。

  • There are no overhead storage. Instead that space has been reserved for art to again help the kitchen blend into its environment.

    頭頂儲物櫃都為了保留藝術品而省去了,這麼做也是為了讓廚房融入環境。

  • We decided to paint the walls in a semi-gloss rather than a flat paint,

    我們決定在牆壁上塗上半光漆,而不是平面漆。

  • and the paint continues from the walls up to the ceiling.

    油漆作業也從牆面一路延伸到天花板。

  • Even with all of the decoration, there's a calmness and a continuity to the space because the tile pervades every space.

    就算充滿了裝飾品,整個空間仍充滿了平靜感與連貫性,因為白色的磁磚充斥在每一個角落。

  • This sort of building stock has great access to light and to breeze,

    這樣子的建築能夠充分地獲取光線和微風,

  • and by removing all of the partitioning in the apartment and starting the layout again, the spatial organization again,

    藉由拆除屋內的隔間、重新規畫格局,重新規劃空間設計,

  • we've unlocked a whole heap of new potential.

    我們在這方面解鎖了不少未知的可能性。

This apartment is located in the inner west of Sydney in a suburb called Marrickville,

這間公寓位於雪梨內西區,一個叫做馬里克維爾(Marrickville)的郊區,

字幕與單字

B2 中高級 中文 澳洲腔 儲物櫃 空間 公寓 廚房 浴室 藝術

《小公寓大利用》:15 坪空間變身藝術工作坊 (NEVER TOO SMALL ep.23 49sqm Art Studio + Small Apartment)

  • 329 12
    Mackenzie   發佈於 2019 年 11 月 26 日
影片單字

返回舊版